Wie tijdens de eindejaarsperiode een rookmelder kocht van de provincie maakte ook meteen kans om mooie prijzen te winnen. Alfons Snelders en zijn vrouw Paula uit Willebroek wonnen de eerste prijs.

Gedeputeerde voor veiligheid Bart De Nijn overhandigde hen persoonlijk de reischeque van 1000 euro.

Projectcoördinator Gert Van Daele, gedeputeerde Bart De Nijn, Alfons Snelders en Paula Dielen bij de prijsuitreiking.
       
In december startte de provincie Antwerpen met de campagne rookmelders om inwoners bewust te maken van de gevaren van rook.  Inwoners konden meteen overgaan tot actie en een rookmelder aankopen van de provincie. Wie dit deed tijdens de eindejaarsperiode, maakte ook kans om mooie prijzen te winnen.
De eerste prijs, een reischeque van 1000 euro, ging naar de familie Snelders uit Willebroek. De tweede en derde prijs, een plooifiets ter waarde van 500 euro, werden gewonnen door Katleen Roodhooft uit Olen en de familie Sterckx uit Lier.

Bart de Nijn, gedeputeerde voor veiligheid, ging begin deze week persoonlijk de reischeque overhandigen aan Alfons en Paula.  Alfons: /"We kregen de rookmelder van onze dochter Linda voor kerstmis.  Het was toen al een mooi cadeau, maar nu we er een reischeque van 1000 euro bovenop krijgen, zijn we echt wel super blij. Het is de eerste keer dat we een rookmelder hangen. We hadden het wel vaak gezegd maar nooit gedaan.  We hebben zelfs al twee branden meegemaakt in aanpalende appartementen. De rookmelder is dus zeker van belang voor onze veiligheid".  Gedeputeerde Bart De Nijn is tevreden dat de actie mensen wakker schudt: "We merken echt dat door onze campagne inwoners zich bewust worden van de gevaren van brand en voor de eerste keer een rookmelder aankopen.  Ondertussen verkochten we al 13.000 rookmelders."

De campagne loopt nog tot 2012. Wie nu een rookmelder aankoopt doet alvast mee voor de wedstrijd van 2011. Meer info of online bestellen van een rookmelder kan via www.mijnrookmelder.be <http://www.mijnrookmelder.be>